Suurin demoparty-tapahtuma Assembly on vaihtanut paikkaa tapahtuman kasvaessa

Suomessa suurin demoskene-liikkeen demoparty-tapahtuma Assembly on järjestetty jo vuodesta 1992 lähtien, minkä jälkeen se onkin portaittain noussut jopa maailman suurimmaksi tituleeratuksi demoparty-tapahtumaksi. Kehitys on tapahtunut vuosien saatossa, vaikka jo ensimmäisenä vuonnaan 1992 Kauniaisten koulukeskuksessa järjestetty tapahtuma rikkoi Suomessa ennätyksiä noin 700 kävijällään. Nykyään jättimäiseksi tietokonepiirin ihmisille suunnatuksi tapahtumaksi kasvanut Assembly järjestetään aikaisemman yhden kerran sijasta kaksi kertaa vuodessa ja kansainvälinen tapahtuma vetää puoleensa jopa yli 7 tuhatta kävijää eri maista, mikä on hyvin paljon jopa maailmanlaajuisella asteikolla. Todennäköisesti suurin tekijä Assemblyn jatkuvasti kasvavassa suosiossa on se, että tapahtuma ei ole jäänyt paikoilleen junnaamaan, vaan on kehittynyt aikansa mukaisesti yleiseksi pelaajien tapahtumaksi.

Väkimäärän kasvaessa tapahtumapaikka on täytynyt miettiä uusiksi

Suuri väkimäärän kasvu vuosi vuodelta on kuitenkin aiheuttanut yhden suuren ongelman: tilan puutteen. Aikoinaan Kauniaisten Kasavuoren koulukeskuksesta alkunsa saanut tapahtuma yllätti jo ensimmäisenä vuotenaan kävijöiden määrällä ja kun määrä vain jatkoi kasvuaan vuosi vuodelta kävi nopeasti selväksi, että tapahtumalle olisi etsittävä uusi järjestämispaikka. Siksi jo vuonna 1994, siis vain kaksi vuotta ensimmäisten Assemblyjen jälkeen, järjestettiin tapahtuma jo Helsingin jäähallissa. Jäähalli tarjosi kaivattua lisätilaa, mutta ei kuitenkaan muuten sopinut tapahtuman luonteeseen pitkällä aikavälillä. Siksi seuraavana vuonna 1995 tapahtuma siirrettiin Helsingin messukeskukseen, joka on nykyisin jälleen vakiinnuttannut paikkansa Assemblyjen tapahtumapaikkana, vaikka vuoden 1999 jälkeen tapahtuma siirrettiinkin Hartwall-areenalle 15 vuodeksi.

Assembly jakaantuu

Räjähdysmäisen suosion aikaan tehtiin Assemblyjen osalta radikaali muutos: tapahtuma päätettiin järjestää aikaisemman yhden kerran sijaan kaksi kertaa vuodessa. Tämä tarkoitti tietenkin sitä, että kummallekin tapahtuman puolikkaalle, Assembly Winterille ja Assembly Summerille, oli etsittävä sopiva tapahtumapaikka. Siinä missä Assembly Winter päätettiin pitää Helsingin messuhallissa, tehtiin Assembly Summerin tapahtumapaikan osalta aluksi kokeiluja myös muissa sijanneissa, sillä aluksi tapahtuma järjestettiin Tampereen urheilu- ja messukeskuksessa useiden vuosien ajan. Pian se kuitenkin siirrettiin suuren kysynnän vuoksi Helsinkiin Helsingin Kaapelitehtaalle, missä tapahtuma yhä edelleenkin järjestetään – vuosi vuodelta suurempana kuin koskaan ennen.