Demopartyt ovat paljon muutakin kuin demoja

Vaikka demopartyjen pääpointtina ovatkin aina olleet demot ja niillä kilpaileminen, ei tämä yksinään ole se seikka, mikä vetää Suomen suurimpiin demopartyihin tuhansia ihmisiä joka vuosi.

Mitä muuta demopartyilla sitten tehdään? Monelle tavalliselle suomalaiselle demopartyt ovat melko vieras käsite, eikä monikaan tiedä, mitä se oikein tarkoittaa. Lyhyesti tavallisille maallisille riittää, kun kerrotaan kyseessä olevan tietokonealan ihmisille suunnattu tapahtuma. Vaikka tarkemmin tapahtuma onkin suunnattu juurikin demoskenen harrastajille, ovat useat demopartyt viime vuosina laajentuneet koskemaan laajemmin koko tietokone- ja peliyhteisöä.

Lanit ja demoskene yhdistyvät

Siinä missä myös muu peliyhteisö on löytänyt tiensä demopartyihin, on myös pelaamisesta tullut entistäkin olennaisempi osa demopartyjä. Nykyisin suurin osa tuo tapahtumapaikalle mukaan oman tietokoneensa, jonka parissa voi kätevästi viettää aikaa joko omia demoja hioen tai ihan vain pelaillen. Koska demopartyillä on yleensä tarjolla supernopea wifi-yhteys, onnistuu vaativampienkin pelien pyöritys ilman ongelmia. Pelailla voi myös vaikkapa parhaat gaming clubilla. Koska demopartyissa vietetään tyypillisesti koko viikonloppu, on selvää, että tekemistä kaivataan. Voit siis esimerkiksi viihdyttää itseäsi pelaamalla kasinopelejä samalla, kun nautit demopartyjen tunnelmasta ja vietät aikaa samanhenkisen porukan kanssa. Muista kuitenkin ottaa selvää tapahtuman säännöistä, sillä joillakin demopartyilla ongelmaksi on noussut se, että pelaaminen syö yhä kasvavissa määrin huomiota itse tapahtuman pääpointilta eli demoilta. Moni pitkän linjan harrastaja onkin pitänyt demojen esittelemisen aikana pelaamista epäkunnioittavana. Yleinen linjaus on nykyään se, että tapahtuman aikana ruutu saa pysyä auki koko ajan, ja perinteisempiä tapoja kannattaville on olemassa omia old school -alueita, joilla ruudut suljetaan demojen ajaksi ja vietetään aikaa puhtaasti demoista nauttien.

Musiikkiesityksiä ja paljon muuta

Demopartyt ovat tietenkin paljon muutakin kuin demoja ja kilpailua. Ne ovat nimensä mukaan partyt eli biletystä, joissa tavataan muita samanhenkisiä ihmisiä, opitaan ja pelataan yhdessä. Lisäksi paikalla on usein laadukkaita musiikkiesityksiä ja mahtava DJ, joten bileet voivat jatkua pitkälle yöhön ja läpi koko viikonlopun. Kokonaisuutena demotpartyt ovat siis laaja kattaus hauskanpitoa ja hyväntuulista kilpailua, minkä takia ne vetävätkin vuosittain puoleensa tuhansia ihmisiä.